Општински одбори СНС-а прекидају сарадњу са Покретом социјалиста

Општински одбори Српске напредне странке са Косова И Метохије осуђују договоре дела посланика Српске листе из редова Покрета социјалиста са косовским премијером Исом Мустафом, који су резултирали сменом министра Љубомира Марића, члана и функционера Српске напредне странке и инсталирањем компромитоване, некомпетентне и Приштини лојалне особе на ту функцију. Љубомир Марић је свој посао обављао часно, поштено и био у сталној консултацији са својом државом и народом.

Покрајински посланици из редова Покрета социјалиста су, радећи иза леђа Српској напредној странци, која ужива убедљиво највећу подршку наших сународника на Косову и Метохији, за шаку албанског новца продали интересе српског народа и нанели несагледиву штету државним и националним интересима.

Српска напредне странка на КиМ и њени представници унутар Српске листе сматрају да је именовање недоличне особе на место министра за администрацију и локалну самоуправу, иза леђа легитимним представницима државе Србије и Срба на КиМ, и у тренутку када Срби због покушаја отимања Трепче и блокаде споразума о ЗСО бојкотују седнице и друге активности владе у Приштини, акт продаје државних и националних интереса, који далеко превазилази уобичајене страначке размирице и који је увреда за сваког пристојног Србина и Српкињу.

Упозоравамо јавност да договор Мустафе и посланика из редова Покрета социјалиста подразумева, осим смене српског и именовања Приштини лојалног министра, и отворену трговину подршком ове групе формирању тзв. Војске Косова, која би била супротстављена Србији, и демаркацији тзв. независне државе Косово са Црном Гором.

Ми, разуме се, не признајемо ништа што је проистекло из издајничког договора посланика Покрета социјалиста и Исе Мустафе, па ни новопостављену министарку, која се, прихватајући функцију упркос директном позиву овлашћених представника државе Србије, придружила блоку албанских политичких партија.

Општински одбори Српске напредне странке на Косову и Метохији прекидају сваку сарадњу са Покретом социјалиста на КиМ и предузеће све кораке како би се неутралисала штета коју та минорна група политичких профитера наноси снази и јединству српског народа на Космету.